Ingredience: | |||||
kuřecí čtvrtky | 500 g | cibule | 2 ks | mrkev | 2 ks |
řapíkatý celer | 1/2 ks | česnek | 4 stroužky | bobkový list | 2 ks |
tymimán | dle chuti | petrželka | dle chuti | nať z jarní cibulky | dle chuti |
uvařené nudle | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
voda | dle potřeby | ||||
Krekrové knedlíčky: | |||||
vejce | 3 ks | rozpuštěné máslo | 50 g | nastrouhaný muškátový oříšek | špetka |
pepř | dle chuti | rozmixované krekry (např. TUC) | 140 g | bylinky (petrželka, pažitka) | dle chuti |
Dnes jsem trošku experimentovala a zkusila připravit do polévky neobvyklé knedlíčky z TUC krekrů, které byly opravdu moc dobré.
Kuřecí maso omyjeme a vložíme do velké nádoby. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Z polévky sebereme pěnu, přidáme zeleninu, česnek, bobkové listy a tymián. Osolíme a vaříme doměkka.
Mezitím si na knedlíčky rozšleháme vejce s rozpuštěným máslem, solí, nastrouhaným muškátovým oříškem, nadrcenými bylinkami, pepřem a dobře promícháme. Postupně zašleháváme rozmixované krekry. Knedlíčky necháme v lednici cca 30 minut. Poté navlhčenýma rukama tvarujeme jednotlivé knedlíčky.
Z polévky vyjmeme kousky kuřete a polévku přecedíme.
Pokrájenou zeleninu vrátíme zpět do polévky a přivedeme ji opět k varu. Do polévky vložíme krekrové knedlíčky, které vaříme cca 5 minut. Do polévky přidáme uvařené nudle a pokrájené maso z kuřete. Dochutíme solí a pepřem. Zdobíme natí z jarní cibulky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI