Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | mrkev | 4 ks | celer | 50 g |
petržel | 1 ks | pórek | 1/4 ks | zázvor | 1 lžička |
amarantové vločky | hrst | masovo-zeleninový vývar | 1,5 l | petrželová nať | dle chuti |
Oběd bez polévky si nedokážeme představit, polévka je u nás základ a do základu jedině České Ghíčko.
Na Českém Ghíčku si orestujeme zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci přidáme hrst amarantu a povaříme 2 minuty. Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželovou nať a zázvor. Když vařím jen pro syna, tak polévku nesolím, případně si polévku dosolíme na talíři.
Masovo-zeleninový vývar jsem dělala z kuřecího masa, mrkve, petržele, celeru, nového koření a bobkového listu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI