Kuřecí UDON polévka s houbami zpět

Ingredience:
kuřecí maso na polévku dle potřebyvoda2 lzázvor3 plátky
česnek4 stroužkysůl1/2 lžičkydrcený pepř1/2 lžičky
tmavá sojová omáčka1 lžícečesnek4 stroužkyhlíva ústřičná (čerstvé houby shitake)200 g
olej2 lžícemirin omáčka (víno Shaoxing)1 lžícesvětlá sojová omáčka1 lžíce
kuřecí prso1 ksjarní cibulka (pórek)2 ksUdon nudle dle potřeby
Udon nudle:
hladká mouka250 gtapiokový škrob50 gmořská sůl15 g
vlažná voda130 ml
kuřecí maso na polévku dle potřeby, voda 2 l, zázvor 3 plátky, česnek 4 stroužky, sůl 1/2 lžičky, drcený pepř 1/2 lžičky, tmavá sojová omáčka 1 lžíce, česnek 4 stroužky, hlíva ústřičná (čerstvé houby shitake) 200 g, olej 2 lžíce, mirin omáčka (víno Shaoxing) 1 lžíce, světlá sojová omáčka 1 lžíce, kuřecí prso 1 ks, jarní cibulka (pórek) 2 ks, Udon nudle dle potřeby, hladká mouka 250 g, tapiokový škrob 50 g, mořská sůl 15 g, vlažná voda 130 ml

Příprava

Dnes byla k večeři Japonská kuřecí Udon polévka s houbami. Nudle jsem dělala doma. Koupila jsem si nový váleček a bylo třeba ho vyzkoušet.

Pokud chcete vyrobit svoje vlastní Udon nudle, tak mám pro vás velmi jednoduchý recept, při kterém zaručeně odbouráte velké množství stresu.

Pokud máte možnost koupit balíček čerstvých, tak ušetříte přibližně tři hodiny času.

Nebuďte ale srábotky a pojďte do toho!

Jako s prvním je nejlepší začít s nudlemi. Práce s těstem je celkem úporná, ale pokud zvolíte tradiční zpracování nohami, tak to bude i zábava.

Sůl si dokonale rozpusťte ve vodě. Mouku smíchejte se škrobem a po částek přilijte osolenou vodu. Místo hladkého těsta vám vznikne taková žmolenka. Nelekejte se....takto to má vypadat. Těsto na nudle je takové houževnaté a i nudle jsou krásně žvýkavé.

Když máte tedy hroudu těsta, které drží pohromadě silou vůle, dejte ho do igelitového sáčku a položte na zem. Teď už jen šlapejte, dokud nemáte placku. Srolujte - otočte o 90° a znova otočte. Tento proces opakujte 6x. 

Poté přeložte a nechte v sáčku odležet 15 minut.

Stočte do koule a dejte opět do sáčku na 4 - 6 hodin. Těsto potřebuje čas na fermentaci, díky které se s ním bude lépe pracovat a i chuť bude úplně jiná.

Těsto vytáhněte a na stole poprášené škrobem rozválejte na placku 3mm silnou.

Znova poprašte škrobem - složte jako harmoniku a nakrájejte na 3 mm silné nudle.

Oprašte škrob a můžete dát vařit 5 minut.

Uvařené nudle je třeba dobře proprat ve studené vodě.

VÝVAR

Do hrnce a nebo tlakového hrnce dejte kuřecí maso na polévku, pepř,  plátky zázvoru, sůl a sojovou omáčku s vodou. Vývar vařte do změknutí masa.  

Vývar sceďte a seberte přebytečný tuk. 

Hlívu ústřičnou si natrhejte na proužky a česnek pokrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte olej a na mírném plameni opečte česnek.  

Vložte i houby a jak víno, tak i sojovou omáčku.

Restujte, dokud se neodpaří většina tekutiny. 

Omáčka mirin je nasládlá a pokud ji neseženete, použijte víno  Shaoxing.

Houby s česnekem dejte stranou a pomocí naběračky vývaru odvařte vše, co zůstalo na pánvi.

Obsah vraťte k vývaru a můžete kompletovat polévku 

Do misky si dejte nudle, obrané kuřecí maso, houby s česnekem, jarní cibulku na tenké nudličky a kdo má rád, tak i mungo klíčky. 

Jestliže chcete, aby maso v polévce vypadala lépe, tak opečte plátek kuřecích prsou a nakrájejte úhledné nudličky.

Dobrou chuť!

2016-11-08 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI