Květáková polévka zpět

Ingredience:
květák400 gmrkev1 kszeleninový vývr nebo voda800 ml
sůl dle chutimletý bílý pepř1/2 lžičkystrouhný muškátový oříšek1/2 lžičky
Jíška:
máslo2 lžícehladká mouka1 lžíce
květák 400 g, mrkev 1 ks, zeleninový vývr nebo voda 800 ml, sůl dle chuti, mletý bílý pepř 1/2 lžičky, strouhný muškátový oříšek 1/2 lžičky, máslo 2 lžíce, hladká mouka 1 lžíce

Příprava

Květák se řadí k dietním druhům zeleniny, která je však chutná a výživná. Navíc stačí květák povařit chvíli, takže během pár minut máte na stole vynikající polévku.

Očištěný květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody nebo zeleninové vývaru. Vaříme 10 minut. Šťouchadlem na brambory trochu pošťoucháme. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Naředím ji trochou studené vody a vlijeme do květáku. Mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle (jako okurku) a přidáme ke květáku. Muškátový oříšek nastrouháme najemno a přidáme do polévky. Opepříme bílým pepřem. Na mírném ohni provaříme cca 10 minut. Podle chuti přisolíme.

2015-07-03 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI