Ingredience: | |||||
České Ghíčko Bio | dle potřeby | květák | 1/2 ks | větší mrkev | 2 ks |
řapíkatý celer | 40 g | petržel | 1 ks | větší brambora | 1 ks |
cizrna Bonduelle | 50 g | majoránka | dle chuti | sůl | dle chuti |
mandlové mléko | 60 ml | voda | 1,5 l |
Polévky milujeme a nedovedeme si představit den bez nich.
Původně to měla být bramboračka, ale nějak se to zvrhlo. Číhal na mě v lednici načatý květák a cizrna. Takže jsem do polévky přidávala a přidávala a vznikla...
Než se pustíme do vaření polévky, musíme si očistit a nakrájet zeleninu.
Květák rozebereme na růžičky, mrkev, petržel a brambor očistíme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci si necháme rozpustit kousek Ghí na kterém orestujeme připravenou mrkev, petržel, celer a květák. Když je zelenina mírně prohřátá a kuchyní se line příjemná vůně, zalijeme vodou, osolíme a přidáme majoránku. Po 10 minutách vaření přidáme pokrájený brambor a cizrnu, kterou vyšleháme ve vysoké nádobě společně s mandlovým mlékem, vše společně povaříme do změknutí zeleniny. Hotovou polévku můžeme připravit v hladké podobě rozmixováním tyčovým mixérem či přepasírováním nebo kousky zeleniny v polévce jen rozmačkat.
Vznikla polévka velmi jemné a příjemné chuti.
Dobrou chuť i vám.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI