Květáková polévka s bramborem, mrkví, celerem, petrželí, cizrnou a mandlovým mlékem zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebykvěták1/2 ksvětší mrkev2 ks
řapíkatý celer40 gpetržel1 ksvětší brambora1 ks
cizrna Bonduelle50 gmajoránka dle chutisůl dle chuti
mandlové mléko60 mlvoda1,5 l
České Ghíčko Bio dle potřeby, květák 1/2 ks, větší mrkev 2 ks, řapíkatý celer 40 g, petržel 1 ks, větší brambora 1 ks, cizrna Bonduelle 50 g, majoránka dle chuti, sůl dle chuti, mandlové mléko 60 ml, voda 1,5 l

Příprava

Polévky milujeme a nedovedeme si představit den bez nich. 
Původně to měla být bramboračka, ale nějak se to zvrhlo. Číhal na mě v lednici načatý květák a cizrna. Takže jsem do polévky přidávala a přidávala a vznikla...

Než se pustíme do vaření polévky, musíme si očistit a nakrájet zeleninu.
Květák rozebereme na růžičky, mrkev, petržel a brambor očistíme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci si necháme rozpustit kousek Ghí na kterém orestujeme připravenou mrkev, petržel, celer a květák. Když je zelenina mírně prohřátá a kuchyní se line příjemná vůně, zalijeme vodou, osolíme a přidáme majoránku. Po 10 minutách vaření přidáme pokrájený brambor a cizrnu, kterou vyšleháme ve vysoké nádobě společně s mandlovým mlékem, vše společně povaříme do změknutí zeleniny. Hotovou polévku můžeme připravit v hladké podobě rozmixováním tyčovým mixérem či přepasírováním nebo kousky zeleniny v polévce jen rozmačkat.

Vznikla polévka velmi jemné a příjemné chuti.

Dobrou chuť i vám.

2016-06-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI