Květáková polévka s chřestem, tuřínem, kedlubnou, cuketou, petrželí, zjemněná kokosovým mlékem zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebymalý květák1 ksmalá kedlubna2 ks
tuřín250 gcuketa58 gpetržel1 ks
zelený chřest5 stonkůrýžovo-kokosové mléko Provamel dle chutivoda1,5 l
České Ghíčko dle potřeby, malý květák 1 ks, malá kedlubna 2 ks, tuřín 250 g, cuketa 58 g, petržel 1 ks, zelený chřest 5 stonků, rýžovo-kokosové mléko Provamel dle chuti, voda 1,5 l

Příprava

Chřestíme, chřestové sezóny se musí využít naplno a u nás vede zelený chřest při přípravě polévek, vítězí na plné čáře, dodává polévce úžasnou chuť, nikdy bych nevěřila, že budu kombinovat tolik chutí najednou a že to může být taková dobrota.

Květák omyjeme a rozebereme na růžičky, kedlubnu, petržel a tuřín oloupeme, nakrájíme na kostičky, cuketu oškrábeme, vydlabeme a pokrájíme. Chřest omyjeme, oloupeme, chytíme na jednom a druhém konci, ohneme do luku, dřevnatá část se nám odlomí. Dřevnatou část nevyhazujeme, použijeme ji při přípravě polévky.
Na ghí orestujeme připravenou zeleninu, zalijeme vodu a přidáme dřevnatou část chřestu. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkčí, vyjmeme stonky chřestu a nahradíme je zbylým chřestem a povaříme ještě 5 minut. Po pěti minutách polévku rozmixujeme a dochutíme rýžovo-kokosovým mlékem, případně dosolíme, pokud máme rádi hladké polévky, přepasírujeme.

Přeji dobrou chuť

2016-06-09 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI