Květáková polévka s petrželí, čočkou a řasou kombu zpět

Ingredience:
Bio České Ghíčko dle potřebymalý květák1 ksmenší petržel2 ks
sůl dle chutikmín dle chutiřasa kombu velikost poštovní známky
loupaná červená čočka2 hrstivoda dle potřeby
Bio České Ghíčko dle potřeby, malý květák 1 ks, menší petržel 2 ks, sůl dle chuti, kmín dle chuti, řasa kombu velikost poštovní známky, loupaná červená čočka 2 hrsti, voda dle potřeby

Příprava

Polévky máme moc rádi a květák patří mezi naší oblíbenou zeleninu. Luštěniny jsou důležitou součástí naší stravy a neměly by být opomíjené, často je přidávám do polévky, kde se snadněji zamaskují, i když my s jejich konzumací až takové problémy nemáme, stejně tak ráda pracuji s mořskými řasami, které jsou bohatým zdrojem živin. Často je používám právě při přípravě polévek, příloh a celková výživová hodnota se velmi výrazně navýší, vyzkoušejte je i vy. Nemusíte se bát, jejich chuť není ve výsledném pokrmu znát.

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, petržel nakrájíme a vše společně orestujeme na Ghí, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín, řasu kombu a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkčí, přidáme dvě hrsti červené čočky a krátce povaříme a nakonec vše společně rozmixujeme. Řasu můžete v polévce ponechat.

2016-04-08 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI