Ingredience: | |||||
České Ghíčko bio či jiný tuk | dle potřeby | velká kulatá bílá ředkev | 1 ks | malý květák | 1 ks |
pórek, bílá část | 1/4 ks | himalájská sůl | dle chuti | mletý kmín | dle chuti |
řasa Kombu | velikost poštovní známky | rostlinné mléko (mandlové) | 500 ml | voda | dle potřeby |
V jednoduchosti je krás a u této polévky to platí dvojnásob. Je velmi jemná a chutná, jde ji udělat jednoduše jen s kmínem či česnekem nebo přikyselit umeoctem. Lze přidat rovněž cuketu nebo místo bílé ředkve kedlubnu, vždy chutná skvěle. Rovněž se hodí na protikvasinkovou dietu.
Příprava je velmi snadná. Zeleninu očistíme, pokrájíme, na Ghí orestujeme pórek, přidáme ostatní zeleninu, zalijeme mlékem a dobře doředíme vodou. Osolíme, přidáme kmín, předem namočenou mořskou řasu kombu, ideálně na 20 minut. Vaříme do změknutí zeleniny. Mořskou řasu můžeme vyjmout nebo v polévce před mixováním ponechat. Já musím vyjmout, náš mladý pán ji loví. Hotovo, snadná a rychlá. Do polévky můžeme přidat čerstvou petrželovou nať či opražená slunečnicová semínka.
Přeji dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI