Květáková polévka s pórkem a bílou ředkví zpět

Ingredience:
České Ghíčko bio či jiný tuk dle potřebyvelká kulatá bílá ředkev1 ksmalý květák1 ks
pórek, bílá část1/4 kshimalájská sůl dle chutimletý kmín dle chuti
řasa Kombu velikost poštovní známkyrostlinné mléko (mandlové)500 mlvoda dle potřeby
České Ghíčko bio či jiný tuk dle potřeby, velká kulatá bílá ředkev 1 ks, malý květák 1 ks, pórek, bílá část 1/4 ks, himalájská sůl dle chuti, mletý kmín dle chuti, řasa Kombu velikost poštovní známky, rostlinné mléko (mandlové) 500 ml, voda dle potřeby

Příprava

V jednoduchosti je krás a u této polévky to platí dvojnásob. Je velmi jemná a chutná, jde ji udělat jednoduše jen s kmínem či česnekem nebo přikyselit umeoctem. Lze přidat rovněž cuketu nebo místo bílé ředkve kedlubnu, vždy chutná skvěle. Rovněž se hodí na protikvasinkovou dietu.

Příprava je velmi snadná. Zeleninu očistíme, pokrájíme, na Ghí orestujeme pórek, přidáme ostatní zeleninu, zalijeme mlékem a dobře doředíme vodou. Osolíme, přidáme kmín, předem namočenou mořskou řasu kombu, ideálně na 20 minut. Vaříme do změknutí zeleniny. Mořskou řasu můžeme vyjmout nebo v polévce před mixováním ponechat. Já musím vyjmout, náš mladý pán ji loví. Hotovo, snadná a rychlá. Do polévky můžeme přidat čerstvou petrželovou nať či opražená slunečnicová semínka.

Přeji dobrou chuť.

2018-03-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI