Květáková polévka s pórkem, petrželí kmínem a vajíčkem zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebymalý květák1 ksmalý pórek - bílá část1 ks
petržel1/2 ksvejce1 - 2 ksbrambora1 ks
mandlové mléko Provamelcca 1/4 lsůl dle chutimletý kmín dle chuti
voda1 l
České Ghíčko Bio dle potřeby, malý květák 1 ks, malý pórek - bílá část 1 ks, petržel 1/2 ks, vejce 1 - 2 ks, brambora 1 ks, mandlové mléko Provamel cca 1/4 l, sůl dle chuti, mletý kmín dle chuti, voda 1 l

Příprava

Potřebovala jsem rychlou polévku a zároveň propašovat vajíčka, která našemu mladému pánovi samotná nějak nejedou. Polévky jsou na toto ideální, dá se tam schovat vše, co potřebujeme a nikdo nic nepitná. Květákovou polévku dělám často v různých variantách. Chtělo to zase trošku změnu v chuti a přidáním vajíčka jsem toho docílila. 

Vznikla tak velmi snadná, chutná a výživná polévka. 

Pokrájíme si pórek, který orestujeme na ghí, přidáme na růžičky rozebraný květák, pokrájenou petržel, vše prohřejeme a zalijeme vodou. Osolíme a přidáme mletý kmín, pokrájenou bramboru a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji a přilijeme mandlové mléko. Podle potřeby případně dosolíme a přidáme rozkvrdlané vajíčko a již jen krátce povaříme.

Přeji dobrou chuť.

2018-01-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI