Ingredience: | |||||
České Ghíčko Bio | dle potřeby | malý květák | 1 ks | malý pórek - bílá část | 1 ks |
petržel | 1/2 ks | vejce | 1 - 2 ks | brambora | 1 ks |
mandlové mléko Provamel | cca 1/4 l | sůl | dle chuti | mletý kmín | dle chuti |
voda | 1 l |
Potřebovala jsem rychlou polévku a zároveň propašovat vajíčka, která našemu mladému pánovi samotná nějak nejedou. Polévky jsou na toto ideální, dá se tam schovat vše, co potřebujeme a nikdo nic nepitná. Květákovou polévku dělám často v různých variantách. Chtělo to zase trošku změnu v chuti a přidáním vajíčka jsem toho docílila.
Vznikla tak velmi snadná, chutná a výživná polévka.
Pokrájíme si pórek, který orestujeme na ghí, přidáme na růžičky rozebraný květák, pokrájenou petržel, vše prohřejeme a zalijeme vodou. Osolíme a přidáme mletý kmín, pokrájenou bramboru a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji a přilijeme mandlové mléko. Podle potřeby případně dosolíme a přidáme rozkvrdlané vajíčko a již jen krátce povaříme.
Přeji dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI