Květáková polévka s ředkví, petrželí, tuřínem, kedlubnou řasou kombu a hraškou zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebykvěták150 gbílá kulatá ředkev2 ks
petržel1/2 kstuřín160 gkedlubna100 g
řasa kombu velikost poštovní známkyhraška na zahušťování1 lžícevoda1,5 l
majoránka dle chutikmín dle chuti
České Ghíčko Bio dle potřeby, květák 150 g, bílá kulatá ředkev 2 ks, petržel 1/2 ks, tuřín 160 g, kedlubna 100 g, řasa kombu velikost poštovní známky, hraška na zahušťování 1 lžíce, voda 1,5 l, majoránka dle chuti, kmín dle chuti

Příprava

Dnes jsem přemýšlela jakou polévku připravit a jelikož na mě vykouknul z lednice načatý tuřín a spousta další zeleniny a já si nemohla vybrat, rozhodla jsem se pro kombinaci chutí a vznikla tato polévka.

Na Českém Ghíčku orestujeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme majoránku, kmín a řasu kombu, přidáme ve vodě rozkvrdlanou hrašku na zahušťování, vaříme do změknutí zeleniny a nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem. V případě potřeby dosolíme. Hrašku je zapotřebí vařit minimálně 20 minut.

2016-04-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI