Květáková polévka s tuřínem, bílou ředkví, majoránkou a hraškou zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebymalý květák1 kstuřín100 g
kulatá bílá ředkev1 kshraška na zahušťování1 lžícemajoránka dle chuti
sůl dle chutivoda1 l
České Ghíčko Bio dle potřeby, malý květák 1 ks, tuřín 100 g, kulatá bílá ředkev 1 ks, hraška na zahušťování 1 lžíce, majoránka dle chuti, sůl dle chuti, voda 1 l

Příprava

Tuřín jsem si v kuchyni zamilovala, jeho chuť je nasládlá a dodá polévce velmi příjemnou chuť. Bohužel není zrovna dostupný a to ani v Makru, kde je na objednávku. Když mi teta volala, že je v Makru a že zrovna mají tuřín, neváhala jsem ani vteřinu a nechala si jej opět dovézt. Bohužel zákazníci o něj nejeví příliš velký zájem a tudíž jeho zastoupení v obchodech není valné a já si myslím, že je to velká škoda.

Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu a květák rozebraný na růžičky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a hrašku, kterou jsme si rozkvrdlali ve vodě. Vaříme do změknutí zeleniny, hrašku je třeba povařit minimálně 20 minut, aby byla dobře stravitelná.

2016-04-14 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI