Květákovo-brokolicová polévka zpět

Ingredience:
středně velký květák1 ksbrokolice1 ksdrůbeží nebo zeleninový vývar2 l
máslo50 ghladká mouka1 - 2 lžícekrémový tavený sýr4 kostičky
smetana ke šlehání100 mlsůl dle chutipepř špetka
jarní cibulka dle chutimuškátový květ dle chuti
středně velký květák 1 ks, brokolice 1 ks, drůbeží nebo zeleninový vývar 2 l, máslo 50 g, hladká mouka 1 - 2 lžíce, krémový tavený sýr 4 kostičky, smetana ke šlehání 100 ml, sůl dle chuti, pepř špetka, jarní cibulka dle chuti, muškátový květ dle chuti

Příprava

Dnes to bude taková bílá klasika, která však musí oslovit každého milovníka zeleninových polévek. Květák, brokolice a vůně muškátového oříšku, co víc si přát?

Květák a brokolici rozeberte na malé růžičky, zdřevnatělou část košťálů odstraňte a zbytek nakrájejte na drobno.

V hrnci na středním plameni rozehřejte máslo, přisypte mouku a za stálého míchání krátce osmahněte. Zalijte studeným vývarem a dobře promíchejte a přiveďte k varu.

Asi po deseti minutách vsypte květák s brokolicí, osolte, opepřete a vařte na středním ohni ještě asi 15 minut. Ke konci přidejte smetanu a tavený sýr, který míchejte, dokud se nerozpustí. Polévka bude díky tomu hladká a krémová.

2015-06-23 Polévky

Poznámka

Já jsem ještě přidala jarní cibulku a dochutila muškátovým květem.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI