Ingredience: | |||||
malý květák | 1 ks | mini morková kost | 1 ks | pórek | 1 ks |
voda | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
kurkuma | špetka | muškátový květ | špetka | rajče | 1 ks |
mražená kukuřice | hrst | mražená mrkev | hrst | čerstvá majoránka | dle chuti |
libeček | dle chuti | ||||
Na nočky: | |||||
máslo | 2,5 lžíce | krupička | 3,5 lžíce | vejce | 1 ks |
sůl | špetička | muškátový květ | špetička | kari koření | špetička |
Měla jsem malý květák. Na smažení to nebylo, na mozeček to taky bylo málo a tak vznikla polévka. Abych nemusela přidávat jíšku, udělala jsem do polévky pár krupicových noků.
Květák rozebereme na růžičky a pórek pokrájíme na kolečka. Vše dáme vařit doměkka. Přidáme sůl, kvůli vývaru přidáme i malou morkovou kost na vyvaření spolu s rajčátkem, pepř, špetku kurkumy, bylinky a muškátový květ. Vše společně vaříme doměkka. Ponorným mixérem zeleninu mírně rozmixujeme. Přidáme mrkev a kukuřici a ještě krátce povaříme. Odstraníme kos a připravíme si nočky. Změklé máslo smícháme s vejcem a moukou, přidáme sůl a špetku muškátového květu. Uděláme si těstíčko, které necháme cca půl hodiny odpočinout. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme nočky, které vaříme ještě cca 5 - 8 minut. Ozdobíme bylinkami a podáváme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI