Ingredience: | |||||
květák rozebraný na malé růžičky | 1/2 ks | mrkev | 2 ks | středně velká cibule | 1 ks |
červená čočka | 1 hrnek | strouhaný zázvor | 1 lžička | mletý římský kmín | 1/2 lžičky |
semínka mletého koriandru | 1/2 lžičky | kurkuma | 1/2 lžičky | chilli paprička nasekaná na jemno | 1 ks |
kvalitní živý tučný jogurt | dle potřeby | sůl | dle chuti | olej | trochu |
voda nebo zeleninový vývar | 1 l |
Dhal je výraz, který se v indické kuchyni používá pro luštěninu. Proto se s ním můžete setkat jako s názvem pro luštěninovou kaši, ale stejně tak pro polévku. Jedno však mají všechny tyto recepty společné a to je úžasná vůně koření, které se zde používá.
Pochopitelně by bylo na místě si směs koření namíchat, pokud ho však nemáte, tak vám stejně dobře poslouží i kvalitní směs indického jemného kari.
Na olivovém oleji orestujte cibuli a mrkev nakrájené na kostičky. Přidejte veškeré koření a nechte rozvonět. Do směsi přidejte propláchnutou červenou čočku, růžičky květáku a zalijte vodou, nebo zeleninovým vývarem. Dle chuti osolte a vařte do měkka. Do hotové polévky zamíchejte 4 lžíce jogurtu a již dál nevařte.
Podávejte s jogurtem a lístky koriandru.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI