Květákový krém zpět

Ingredience:
máslo50 gnadrobno krájená cibule1/2 ksstroužky česneku na plátky2 ks
vařený květák700 gvařené nové brambory250 gkuřecí vývar300 ml
mléko150 mlsmetana ke šlehání50 mlsůl1 špetka
pepř čerstvě mletý1 špetka
máslo 50 g, nadrobno krájená cibule 1/2 ks, stroužky česneku na plátky 2 ks, vařený květák 700 g, vařené nové brambory 250 g, kuřecí vývar 300 ml, mléko 150 ml, smetana ke šlehání 50 ml, sůl 1 špetka, pepř čerstvě mletý 1 špetka

Příprava

Květák mám nejradši smažený, ale pro tentokrát udělám výjimku a pochutnáme si na výborném krému, který umocní krásně opečené křupavé krutonky.

1. V hrnci nechte rozpustit máslo a na něm zesklovatět cibulku, tak aby změkla. 
2. Poté přidejte i nakrájený česnek, který spolu s cibulkou ještě chvíli restujete. 
3. Poté do hrnce vsypte uvařené brambory a květák, které zalijete kuřecím vývarem a necháte cca 5min problublat.
4. Přidejte odměřené mléko a smetanu ke šlehání.
5. Mezi tím, si na pánvi opečte krutonky. Já je mám nejraději z vesnického bochníku, který je plný semínek.
6. Hrnec s polévkou odstavte ze sporáku a polévku dohladka rozmixujte tyčovým mixérem. Já osobně ji mám raději, když jsou tam stále kusy zeleniny.
7. Dochuťte solí, pepřem a ihned podávejte ozdobené opečenými krutonky.
 
... with love Dominika
2015-08-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI