Ingredience: | |||||
filet z lososa bez kůže | 300 g | menší pórek | 1/2 ks | směs zeleniny (mrkev, celer, hrášek...) | 150 g |
sušené houby | hrst | zeleninový vývar | 800 ml | ústřicová nebo rybí omáčka | 1 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce | máslo | 1 lžíce | petrželová nať | hrstka |
pažitka | hrstka | mořská sůl | špetka | pepř | špetka |
Zajímavá kombinace lososa a hub v jedné polévce....
Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Překrájíme na větší kousky. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej + máslo. Vhodíme lososové kousky a opékáme, dokud se nepřestane losůsek stydět a svoji barvu z růžové nezmění na téměř bílou. Pak přidáme suché houbičky a 3 minutky společně restujeme. Přidáme zeleninu, pórek a zalijeme vývarem. Vaříme 15 až 20 minut, pokud zelenina a houby nezměknou. Můžeme přidat ústřicovou nebo rybí omáčku, ale taky nemusíme. V tom případě doladíme solí a pepřem a hojně zasypeme pažitkou a petrželovou natí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI