Ingredience: | |||||
střední pórek | 1 ks | velké brambory nakrájené na kostičky | 2 ks | máslo | 1 lžíce |
nasekaný mangold | 250 g | zakysaná smetana | 1 kelímek | česnek | 2 stroužky |
olivový olej | 1 lžička | rohlík | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Letos jsem zahradě zasadila 3 druhy mangoldu, tak teď zkouším vymýšlet různé recepty, kde ho používám. Více méně se hodí na to samé jako špenát, s tím rozdílem, že je hodně aromatický, takže třeba do zeleninové polévky ho přidávám trochu méně než bych dala špenátu.
Mangold je výborný při léčbě chudokrevnosti, pročišťuje krev a uplatňuje se při léčbě nádorových onemocnění. Je mírně projímavý a obsahuje velké množství kyseliny šťavelové.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI