Ingredience: | |||||
čerstvé listy mangoldu | 300 g | mladá cuketa | 2 k | menší brambora | 1 ks |
zeleninový vývar | 1 l | lístky máty | hrt | šťáva z poloviny citronu nebo limety | |
smetana | 1 dcl | vařená quinoa | 4 lžíce | čerstvý kozí sýr | 100 g |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | olej | trochu |
Několik let jsme se na zahradě snažili pěstovat špenát. Vždy bez úspěchu. Pokud jsme ho nesklidili ještě jako baby špenát tak nám vždy vyběhl do závratných výšek a vykvetl divokými květy. Toto předvedla dokonce i odrůda, u které se dodavatel dušoval, že do květu nikdy nejde. Špenát z naší zahrady tedy vytlačil mangold. Sice jde do květu taky, ale vždycky ho za to pěkně seřežu. Navíc vydrží na zahradě dva roky, takže je s ním méně práce. No a využití podobné jako špenát a pokud hostům neřeknu, že je to mangold, tak rozdíl stejně nepoznají.
Na oleji orestujte brambor a cuketu nakrájené na kostičky. zalijte zeleninovým vývarem a přidejte listy mangoldu. Pokud máte mangold už vzrostlejší, tak doporučuji ho nakrájet na kousky a spařit vařící vodou, tím z něj dostanete hořkost, která může někomu vadit. Není to ale podmínkou.
Zeleninu uvařte do měkka. Do polévky přidejte lístky čerstvé máty a vše rozmixujte do hladkého krému. Polévku zjemněte smetanou a citronovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s lžíci vařené quinoy a rozdrobeným sýrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI