Manhattenská rybí polévka zpět

Základní rybí vývar (2 - 3 porce na polévku):
rybí kosti s masem1 kgcibule1 ksmrkev3 ks
petržel3 ksřapíky celeru2 ksbílé víno1 - 2 dl
nové koření3 kuličkypepř10 kuličekčerstvé bylinky dle chuti
olej nebo máslo trochusůl špetka
Manhattanská rybí polévka:
rybí vývar0,5 lčervená cibule1 ksřapíky celeru (můžeme použít zeleninu z vývaru, pokud se nerozvařila)1 - 2 ks
rajče2 - 3 ksčerstvá petržel kudrnka hrstkamáslo nebo olej kousek
uzená prorostlá slanina nebo uzený bok pár plátkůcitron pár kapekbobkový list1 ks
rybí kosti s masem 1 kg, cibule 1 ks, mrkev 3 ks, petržel 3 ks, řapíky celeru 2 ks, bílé víno 1 - 2 dl, nové koření 3 kuličky, pepř 10 kuliček, čerstvé bylinky dle chuti, olej nebo máslo trochu, sůl špetka, rybí vývar 0,5 l, červená cibule 1 ks, řapíky celeru (můžeme použít zeleninu z vývaru, pokud se nerozvařila) 1 - 2 ks, rajče 2 - 3 ks, čerstvá petržel kudrnka hrstka, máslo nebo olej kousek, uzená prorostlá slanina nebo uzený bok pár plátků, citron pár kapek, bobkový list 1 ks

Příprava

V prodejně Oceán 48 jsme objevila lososové odřezky, tak jsem si říkala, že udělám rybí vývar. Z kilového balení masitých rybích kousků budou 2-3 porce na polévku. Skladuji v mrazáku.

Základní rybí vývar:

Budeme potřebovat větší hrnec, cca 5 l. Cibuli a celer nakrájíme na drobné kousky, osmažíme na másle nebo na oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, dusíme spolu 3-5 minut. Zalijeme bílým vínem, a pokud se odpaří alkohol, přidáme omyté rybí kosti s masem. Zalijeme vodou, přidáme koření, bylinky a sůl, vaříme 20 minut od varu. Scedíme, necháme vychladnout a skladujeme v mrazáku. Pro dva stačí připravit 0,3-0,5 litrové porce v sáčcích, je to perfektní základ, který se pak používá pohodlně.

Rybí kosti byly dosti masité, obrala jsem 300 g čistého vařeného lososového masa. Použila jsem ho na karbanátky.

Manhattanská rybí polévka:
Cibuli nakrájíme na tenké plátky (mně se líbí větší kousky:), dusíme na másle. Přidáme řapíky nakrájené na kolečka, nakrájené čerstvé rajčata a zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou kudrnku, bobkový list a pár kapek citrónu. Vaříme krátce, stačí 10 minut od varu. Podáváme se smaženými slaninovými proužky. 

2013-11-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI