Marocká ostrá květáková polévka s mandlemi zpět

Ingredience:
větší květák1 ksolivový olej2 lžícemletá skořice1/2 lžičky
drcený římský kmín1/2 lžičkymletý koriandr nebo lžička koření1/2 lžičkychilli pasta harrisa2 lžíce
horký kuřecí nebo zeleninový vývar1 lmandlové lupínky hrstmořská sůl na dochucení
čerstvě mletý pepř na dochucení
větší květák 1 ks, olivový olej 2 lžíce, mletá skořice 1/2 lžičky, drcený římský kmín 1/2 lžičky, mletý koriandr nebo lžička koření 1/2 lžičky, chilli pasta harrisa 2 lžíce, horký kuřecí nebo zeleninový vývar 1 l, mandlové lupínky hrst, mořská sůl na dochucení, čerstvě mletý pepř na dochucení

Příprava

Podáváme horké, dozdobíme mandličkami, harissou a hrubě drceným pepřem.

V hrnci rozpálíme olej a vhodíme do něj všechno koření i harisuu.Na mírném ohni restujeme do rozvonění cca 2 minuty. Mandlové lupínky si opražíme na suché, teflonové pánvi dorůžova. Květák očistíme, zbavíme košťálů, rozebereme na růžičky a přidáme do hrnce. Nezapomeneme přidat mandlové plátky, pár si jich necháme na finální ozdobu. Zalijeme vroucím vývarem. Vaříme asi 20 minut do změknutí květáku. Poté rozmixujeme dohladka. Dosolíme dle své chuti. Já nesolila vůbec.
Podáváme horké, dozdobíme mandličkami, harissou a hrubě drceným pepřem.

2013-11-05 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI