Ingredience: | |||||
maso (700 g kuřecího a 300 g hovězí kližky) | 1 kg | větší mrkev | 1 ks | cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky | řapíkatý celer i s listy | 2 stonky | hladkolistá petržel | 1 menší svazek |
nové koření | 5 kuliček | pepř | 10 kuliček | kardamom | 3 tobolky |
sůl | dle chuti | pažitka | dle chuti | ||
Pečená zelenina: | |||||
mrkev | 2 ks | menší cuketa | 1 ks | červená řepa | 1 ks |
červená paprika | 1 ks | žlutá paprika | 1 ks | červená cibule | 1 ks |
řapíkatý celer | 1 stonek | sůl | špetka | drcený pepř | špetka |
olivový olej | trochu |
Jestli někdo na světě dělá výborné polévky, tak moje babička. S přípravou si dokáže neuvěřitelně vyhrát, takže celková doba vaření se ve finále protáhne klidně i na pár hodin. Ovšem výsledek za to stojí! Někdy ani hrnec nestačí, a to nejsem příliš polévkový nadšenec. A jak říká moje babi, dobrá polévka je základ!! Takže když už, tak pěkně vývarovou z masa, se spoustou zeleniny a bylinek.
Maso dáme do většího hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Sebereme vzniklou pěnu, přidáme koření a pod pokličkou necháme tři hodinky lehce probublávat.
Hotovou polévku scedíme, maso nakrájíme na kousky.
Zeleninu, kterou budeme péct, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Všechno to osolíme, opepříme a zakápneme pořádnou dávkou olivového oleje. Při 200 stupních (dolní a horní ohřev) upečeme do měkka.
Na každý talíř naservírujeme trochu čistého vývaru, přidáme maso, pečenou zeleninu a dozdobíme posekanou petrželkou a pažitkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI