Ingredience: | |||||
voda | dle potřeby | kuřecí křídla | 600 g | hovězí kližka | 300 g |
cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky | mrkev | 2 ks |
řapíkatý celer i s listy | 2 stonky | hladkolistá petržel | menší svazeček | nové koření | 5 kuliček |
černý pepř | 10 kuliček | sůl | dle chuti | drcený pepř | dle chuti |
vejce | dle potřeby | máslo | dle potřeby |
Masové vývary mám hodně v oblibě. Často a ráda kombinuji různé druhy masa, nejraději hovězí oháňku, kližku, jehněčí a kuřecí maso. Dlouhým a pomalým varem získá polévka silnou chuť, která spolu se zeleninou chutná báječně. Dnes jsem přidala i vaječné nudle.
Kuřecí i hovězí maso dáme do většího hrnce, přidáme petržel, očištěnou zeleninu, sůl. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu, přičemž sebereme případnou pěnu. Nakonec přidáme koření a necháme asi 4 hodinky lehce probublávat.
Hotový vývar scedíme, maso, mrkev a celer ponecháme.
Každé vajíčko rozšleháme vidličkou, osolíme, opepříme a na másle z obou stran osmažíme. Hotovou omeletku rozkrájíme na proužky.
Polévku podáváme s vařeným masem, zeleninou a vaječnými nudlemi. Dozdobíme petrželkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI