Melounové gazpacho zpět

Ingredience:
melounová dužina (cca 1/8 melounu)1 hrnekmalá žlutá cuketa1 ksčervená paprika1/2 ks
salátová okurka1/4 ksčervená cibule1/2 ksčesnek1 stroužek
olivový olej2 lžícecitron - šťáva z něj1/2 kslístky bazalky hrst
lístky koriandru hrstled pár kostekhrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
melounová dužina (cca 1/8 melounu) 1 hrnek, malá žlutá cuketa 1 ks, červená paprika 1/2 ks, salátová okurka 1/4 ks, červená cibule 1/2 ks, česnek 1 stroužek, olivový olej 2 lžíce, citron - šťáva z něj 1/2 ks, lístky bazalky hrst, lístky koriandru hrst, led pár kostek, hrubozrnná sůl dle chuti, čtyřbarevný pepř dle chuti

Příprava

Polévka nemusí být nutně jen teplá. Mám tu pro vás vyloženě jednu letní, kdy je vedro k padnutí. Je to melounové gazpacho, tedy studená zeleninová polévka, která skvěle spojí všechny chutě zeleniny a meloun je tam více než příjemný.

Zeleninu si nakrájíme na menší kousky (trochu od každé zeleniny si dáme stranou na ozdobu před servírováním) a vše dáme do mixéru, přidáme bazalku, koriandr, olivový olej, citrónovou šťávu, osolíme, opepříme a  rozmixujeme. Doporučuji takový mixér, který zvládne i ledové kostky, protože ty přidáme na konec a ještě trochu pomixujeme. Jakmile je vše rozmixováno, ochutnáme a pokud je třeba tak dochutíme solí a pepřem.

Hotové gazpacho podáváme chlazené s kousky zeleniny, která byla v receptu použitá, a zakápnuté ještě trochou olivového oleje.

2017-07-25 Polévky

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu www.fresh.iprima.cz.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI