Ingredience: | |||||
mražená kukuřice | 500 g | větší brambora | 1 ks | cibule | 1 ks |
jablko | 1/2 ks | kysaná smetana | 200 ml | zeleninový vývar | 1 l |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | chilli | dle chuti |
olej | dle potřeby | ||||
K podávání: | |||||
kysaná smetana | dle potřeby | rozmražená kukuřice | 4 lžíce | pšeničná nebo kukuřičná tortilla | dle potřeby |
Od rána jsem byla rozhodnutá, že dnes polévku nevařím. Snad za 5 minut 12 jsem si to rozmyslela. Rychle jsem proletěla očima lednici a přemýšlela, co by to mohlo být. Volba padla na pytlík mražené kukuřice. S trochou nadsázky můžu říct, že ve 12 hodin byla polévka na stole. Vyzkoušejte ji, pokud ji přidáte říz trochou chilli bude zaručeně chutnat i dospělejším strávníkům.
Na oleji orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. K cibuli přidejte jablko a brambory také nakrájené na kostičky a také kukuřici. Vše zalijte zeleninovým vývarem (ale stačí také voda). Zeleninu uvařte do měkka. Polévku rozmixujte do hladkého krému, přidejte kysanou smetanu, chilli a eventuálně dosolte a dopepřete. Polévku se smetanou už nevařte.
Hotovou polévku servírujte se lžící kysané smetany, vločkami chilli a trochu kukuřice. Kukuřici nevařte, stačí ji jenom přelít vařící vodou a nechat okapat. Zůstane krásně křupavá a sladká. K polévce se jako příloha hodí opečené tortilly.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI