Mrkvičkový krém zpět

Ingredience:
zeleninový vývar1,5 lkokosové mléko200 mlmrkev1 kg
větší oloupané brambory3 kscibule1 ksolej1 lžíce
sušený koriandr1 lžičkatymián pár snítektmavý toustový chléb na krutonky dle potřeby
smetana a tymián na ozdobu
zeleninový vývar 1,5 l, kokosové mléko 200 ml, mrkev 1 kg, větší oloupané brambory 3 ks, cibule 1 ks, olej 1 lžíce, sušený koriandr 1 lžička, tymián pár snítek, tmavý toustový chléb na krutonky dle potřeby, smetana a tymián na ozdobu

Příprava

Nad mrkví mnoho lidí ohrnuje nos, protože v ní vidí jídlo pro děti. Každý si hned vybaví mixované dětské příkrmy, kašičky a polívčičky, přece nic pro dospělého. Ale to je omyl. Nedávno jsem si řekla, že odhodím předsudky a vrhla se na mrkvový krém. Aby to nebylo jako kašička pro dětičky, přidala jsem koření a místo smetany použila kokosové mléko. Hotový krém je zkrátka úžasný.

Mrkev oloupeme. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno posekanou cibuli. Přidáme kostičky brambor i mrkve a chvíli opékáme. Zalijeme vývarem a vaříme zhruba 15min do změknutí. Poté rozmixujeme, přidáme koriandr, lístky tymiánu a podle chuti osolíme i opepříme. Podáváme s opečenými krutonky, pokapané smetanou s pár lístky tymiánu.
Krutonky si připravíme tak, že kostičky toustového chleba opečeme na pánvi. Je ovšem nutné hlídat, protože se snadno spálí.

2015-01-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI