Ingredience: | |||||
velká mrkev | 4 ks | šalotka | 1 ks | menší brambory | 2 ks |
vývar | cca 500 ml | mletý kmín | 1/2 lžičky | muškátový oříšek | 1/4 lžičky |
bezlaktózové mléko | 100 ml | máta + k podávání | 3 lístky | Ghí | dle potřeby |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Už nějakou dobu se u nás bojuje s bacily, tak je jídlo více méně dietní. Ale i při dietě se dají vařit jídla dobrá. Je pravdou, že ty možnosti výběru nejsou až tak veliké. Tato podoba krémové polévky je bez smetany, protože jsme na čas museli vyřadit laktózu, ale nahradila jsem ji bezlaktózovým mlékem a na chuť to nemělo prakticky žádný vliv. Všichni jsme si pochutnali.
Nejprve si očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Stejně tak si oloupeme šalotku a nasekáme najemno a oloupeme a nakrájíme brambory. V hrnci si na troše Ghí zesklovatíme nakrájenou šalotku a pak přidáme mrkev a brambory. Chvíli osmahneme. Poté zalijeme vývarem a vaříme cca 10 minut. Jakmile je zelenin měkká, přidáme mátu a vše rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Poté přidáme kmín, muškátový oříšek, sůl a pepř. Přilijeme mléko (či smetanu) a necháme provařit. Na závěr pak případně ještě dosolíme či dopepříme. Podáváme s lístkem máty.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI