Mrkvová krémová polévka s mátou zpět

Ingredience:
velká mrkev4 ksšalotka1 ksmenší brambory2 ks
vývarcca 500 mlmletý kmín1/2 lžičkymuškátový oříšek1/4 lžičky
bezlaktózové mléko100 mlmáta + k podávání3 lístkyGhí dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
velká mrkev 4 ks, šalotka 1 ks, menší brambory 2 ks, vývar cca 500 ml, mletý kmín 1/2 lžičky, muškátový oříšek 1/4 lžičky, bezlaktózové mléko 100 ml, máta + k podávání 3 lístky, Ghí dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Už nějakou dobu se u nás bojuje s bacily, tak je jídlo více méně dietní. Ale i při dietě se dají vařit jídla dobrá. Je pravdou, že ty možnosti výběru nejsou až tak veliké. Tato podoba krémové polévky je bez smetany, protože jsme na čas museli vyřadit laktózu, ale nahradila jsem ji bezlaktózovým mlékem a na chuť to nemělo prakticky žádný vliv. Všichni jsme si pochutnali.

Nejprve si očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Stejně tak si oloupeme šalotku a nasekáme najemno a oloupeme a nakrájíme brambory. V hrnci si na troše Ghí zesklovatíme nakrájenou šalotku a pak přidáme mrkev a brambory. Chvíli osmahneme. Poté zalijeme vývarem a vaříme cca 10 minut. Jakmile je zelenin měkká, přidáme mátu a vše rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Poté přidáme kmín, muškátový oříšek, sůl a pepř. Přilijeme mléko (či smetanu) a necháme provařit. Na závěr pak případně ještě dosolíme či dopepříme. Podáváme s lístkem máty.

2016-11-02 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI