Mrkvová polévka zpět

Ingredience:
mrkev700 gbrambory400 gcibule3 ks
zeleninový vývar (voda)1200 mlkoření Čarodějka1 lžičkacitronový pepř1/2 lžičky
muškátový oříšek špetkamiso pasta4 lžičky
mrkev 700 g, brambory 400 g, cibule 3 ks, zeleninový vývar (voda) 1200 ml, koření Čarodějka 1 lžička, citronový pepř 1/2 lžičky, muškátový oříšek špetka, miso pasta 4 lžičky

Příprava

Stačí nám 3 ingredience, které jsou téměř vždy v každé kuchyni, a za chvilinku si můžeme dopřát tuto lahodnou polévku.

Mrkvička je skvělým zdrojem beta-karotenu (rostlinné barvivo). Karoteny jsou výborné antioxidanty. Pokud organismu chybí antioxidanty, zvyšuje se riziko vzniku rakoviny a klesá celková obranyschopnost organizmu. Mrkev obsahuje rozpustné i nerozpustné vlákniny, které pomáhají stabilizovat hladinu krevního cukru. Tyto vlákniny příznivě působí na vyprazdňování, čímž odstraňují zácpu a snižují riziko vzniku nádorových onemocnění zažívacího traktu. Mrkev působí močopudně. Mrkev patří mezi zásadotvorné potraviny. A díky dobrému zdroji provitamínu A a karotenu pomáhá se zrakovými problémy. 
Při zvýšené konzumaci mrkve může dojít ke zbarvení kůže do oranžova, což doma pozorujeme zejména u našich psích slečen.

Polévku můžeme ještě dochutit citronovou šťávou, mrkvička je totiž velmi sladká.

Na troše oleje osmažíme cibulku, přidáme mrkev a brambory nakrájené na kostičky. Chvilku restujeme a přidáme koření.

Přilijeme 1,2 litru zeleninového vývaru nebo vody.

Po zavaření vaříme 20 minut. Polévku vypneme, přidáme miso pastu a rozmixujeme. Ochutnáme a případně dosolíme. 

Polévku podáváme posypanou semínky a klíčky.

2017-03-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI