Mrkvová polévka s arašídovým máslem zpět

Ingredience:
mrkev500 gbrambory2 - 3 ksstředně velká cibule1 ks
zeleninový vývar1 lčesnek3 stroužkyarašídové máslo1 - 2 lžíce
řepkový olej dle potřebyčerstvý zázvor kousekmleté kari dle chuti
mleté chilli dle chutisůl dle chutihladkolistá petrželka na ozdobu
mrkev 500 g, brambory 2 - 3 ks, středně velká cibule 1 ks, zeleninový vývar 1 l, česnek 3 stroužky, arašídové máslo 1 - 2 lžíce, řepkový olej dle potřeby, čerstvý zázvor kousek, mleté kari dle chuti, mleté chilli dle chuti, sůl dle chuti, hladkolistá petrželka na ozdobu

Příprava

Když venku prší a je chladno, pouštím se do vaření hustých polévek. Taková polévka vás nejen zasytí, ale i hezky zahřeje. Tentokrát jsem doma měla přebytek mrkve, a proto jsem se rozhodla ji zužitkovat v polévce. Aby byla polévka krásně krémová a měla tu správnou chuť, přidávám do ní na závěr ještě lžící arašídového másla. Samozřejmě nesmí chybět ani zázvor, kari a špetka chilli.

V hrnci rozehřejeme řepkový olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, rozetřený česnek a vše necháme chvilku restovat. Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Mrkev i brambory vsypeme do hrnce, přidáme kari, kousek zázvoru, vše zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny. Jakmile je zelenina měkká, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Do ještě teplé polévky vmícháme arašídové máslo a ochutíme ji solí a mletým chilli. Před podáváním polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a chlebovými krutony.

2017-10-05 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI