Ingredience: | |||||
mrkev nastrouhaná nahrubo | 250 g | uvařené brambory | 200 g | menší cibule nakrájená nadrobno | 1 ks |
česnek na tenké plátky | 4 stroužky | plátek másla | 1 cm | olej | 1 lžíce |
horká voda | 1 l | nasekané lístky petržele | 1 lžíce | sůl | dle chuti |
Krutonky: | |||||
starší rohlíky | 3 ks | granulovaný česnek | 2 lžičky | olej | 3 lžíce |
plátek másla | 1 cm |
Zbyla vám porce uvařených brambor? Použijte ji druhý den na zahuštění libovolné zeleninové, nebo gulášové polévky.
Do hrnce na rozehřáté máslo s olejem dáme na 3 minuty orestovat cibuli, česnek a mrkev. Poté zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme 10 minut.
Mezitím nakrájíme na kostičky rohlíky a osmažíme je v pánvi na rozehřátém tuku do zlatavé barvy. Po vyjmutí z pánve je dáme do misky s papírovou utěrkou, posypeme granulovaným česnekem a promícháme.
Brambory rozmixujeme, nebo je rozšťoucháme, přidáme je do hrnce k měkké mrkvi a necháme projít varem.
Polévku rozdělíme na talíře, přidáme krutónky a posypeme petrželkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI