Mrkvová polévka s petrželí, zázvorem a česnekem zpět

Ingredience:
České Ghí1 lžícecibule2 ksmrkev300 g
petržel1 ksčesnek2 stroužkynastrouhaný zázvor1 lžička
brambora1 kssůl dle chutišťáva z 1/2 pomeranče dle chuti
umeocet1 lžícerýžová smetana Soyatoo5 lžicvoda1 l
České Ghí 1 lžíce, cibule 2 ks, mrkev 300 g, petržel 1 ks, česnek 2 stroužky, nastrouhaný zázvor 1 lžička, brambora 1 ks, sůl dle chuti, šťáva z 1/2 pomeranče dle chuti, umeocet 1 lžíce, rýžová smetana Soyatoo 5 lžic, voda 1 l

Příprava

Polévková vitamínová bomba. Letošní zima je spíš aprílová a v tomto počasí je třeba podpořit imunitní systém a zároveň se hezky prohřejeme.

Na Ghí orestujeme cibulku s česnekem, pozor ať se nespálí česnek by zhořknul. Přidáme mrkev, petržel, promícháme, prohřejeme. Zalejeme vodou, přidáme sůl, brambor, vaříme do změknutí. Ke konci přidáme lžičku nastrouhného zázvoru už nevaříme. Přidáme šťávu z pomeranče, 5 lžic rýžové smetany Soyatoo a 1 lžíci Umeocta, rozmixujeme.

Pokud nemáte rýžovou smetanu dejte zakysanou a už nekyselte Umeoctem.

2016-01-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI