Mrkvová polévka se zázvorem a koriandrem zpět

Ingredience:
střední mrkev4 kstřední patizon1/2 ksmalá cibule1 s
kořen zázvorucca 4 cmkoriandr hrstvývarcca 700 ml
sůl dle chutipepř dle chutiGhí dle potřeby
střední mrkev 4 k, střední patizon 1/2 ks, malá cibule 1 s, kořen zázvoru cca 4 cm, koriandr hrst, vývar cca 700 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, Ghí dle potřeby

Příprava

U nás jsme prostě „polívkoví“ a je skvělé, že díky nepřebernému množství zeleniny a někdy i ovoce je možné zkoušet i řadu variant a chutí. Dnes jsem se vrhla do přípravy polévky, která měla ve výsledku opravdu říz, a to díky zázvoru a jemnou stránku zase vykouzlila mrkev a patizon.

Na trošce Ghí si zesklovatíme najemno nasekanou cibulku. Poté přidáme okrájený a na kostičky nakrájený patizon a mrkve. Jak od mrkve, tak i od patizonu si dáme kousek stranou a z něj si pak najemno nakrájíme nudličky. Mrkev i patizon mírně prohřejeme, poté zalijeme vývarem a vaříme cca 5 minut (tlakový hrnec) do změknutí. Poté do polévky přidáme nastrouhaný zázvor, většinu koriandru, osolíme a opepříme, pak zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pokud je třeba tak ještě dosolíme či přidáme pepř. Na závěr si na trošce Ghí osmahneme na nudličky nakrájenou mrkev a patizon. Polévku pak servírujeme s nudličkami z mrkve a patizonu, posypanou koriandrem.

2016-08-31 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI