Ingredience: | |||||
fenykl | 1 velká bulva | mrkev | cca 300 g | střední brambora | 1 ks |
bílý jogurt | 3 lžíce | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
olej | trochu | drcená fenyklová semínka | dle chuti | strouhaný zázvor | dle chuti |
Knedlíčky: | |||||
bílky | 2 ks | hrubá mouka | 2 lžíce | jemně nakrájená fenyklová nať | dle chuti |
A zase ta polévka. Já sama je moc nejím, tedy nejedla jsem, ale dcera je miluje a tak mě nutí každý den zdolávat nové a nové polévkové výzvy. Tato byla asi úspěšná, protože během dne snědla čtyři misky a všechny knedlíčky z hrnce.
Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, fenykl nakrájíme na menší nudličky a vše chvíli restujeme na oleji společně s kořením dle vlastní volby. Zalijeme cca 1,5 l vody a necháme vařit. Až je zelenina měkká tak polévku rozmixujeme do hladkého krému a znovu dochutíme kořením a solí. Do hotové polévky vmícháme jogurt a už nevaříme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce zamícháme mouku a bylinky. Do hrnce dáme vařit vodu a do té lžičkou postupně vykrajujeme z bílku noky (určitě by se dal použít i zdobící sáček, nebo prostě jen igelitový sáček a místo noků dělat sněhové pusinky).
Knedlíčky se vaří cca 1 minutu. Uvařené přendáme lžičkou do hotové polévky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI