Ingredience: | |||||
mrkev | 6 ks | bílá cibule | 1 ks | kurkuma | 2 lžičky |
chilli | 1/2 lžičky | smetana (ABKM - sojová) | 130 ml | vývar | 700 - 800 ml |
hrubozrnná sůl | dle chuti | olej | dle potřeby | pasta tahini | 1 lžička |
K podávání: | |||||
semínka černého sezamu | dle chuti | opečená, vařená cizrna | dle chuti | bylinky (bazalka) | dle chuti |
Mrkev mám ráda stejně tak jako dýni a jsem schopná ji „nacpat“ téměř do všeho. Někdo by řekl, že jen z mrkve žádnou zvláštní polévku neuvaříte, ale díky maličkostem jako je koření, pasta tahini nebo opečená cizrna a semínka černého sezamu se z obyčejného mrkvového krému stane něco výjimečného.
Nejprve si oloupeme mrkev a nakrájíme na stejně velké kostky. Oloupeme si a najemno nakrájíme cibuli. Na oleji si pak cibuli zesklovatíme a poté přidáme na kostky nakrájenou mrkev. Vše osmahneme. Přisypeme kurkumu a chilli, mírně osolíme. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí mrkve. Poté vše rozmixujeme ponorným mixerem a přilijeme smetanu, provaříme. Přidáme lžičku pasty tahini a promícháme. Dle chuti osolíme a případně přidáme chilli.
Polévku můžete trochu ozvláštnit např. vařenou cizrnou, kterou před podáváním opečete na pánvi a semínky černého sezamu. Navrch přidejte svoji oblíbenou bylinku, u mě je to bazalka. Díky těmto maličkostem vám vznikne netradiční mrkvová polévka.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI