Mrkvový krém s kurkumou a chilli zpět

Ingredience:
mrkev6 ksbílá cibule1 kskurkuma2 lžičky
chilli1/2 lžičkysmetana (ABKM - sojová)130 mlvývar700 - 800 ml
hrubozrnná sůl dle chutiolej dle potřebypasta tahini1 lžička
K podávání:
semínka černého sezamu dle chutiopečená, vařená cizrna dle chutibylinky (bazalka) dle chuti
mrkev 6 ks, bílá cibule 1 ks, kurkuma 2 lžičky, chilli 1/2 lžičky, smetana (ABKM - sojová) 130 ml, vývar 700 - 800 ml, hrubozrnná sůl dle chuti, olej dle potřeby, pasta tahini 1 lžička, semínka černého sezamu dle chuti, opečená, vařená cizrna dle chuti, bylinky (bazalka) dle chuti

Příprava

Mrkev mám ráda stejně tak jako dýni a jsem schopná ji „nacpat“ téměř do všeho. Někdo by řekl, že jen z mrkve žádnou zvláštní polévku neuvaříte, ale díky maličkostem jako je koření, pasta tahini nebo opečená cizrna a semínka černého sezamu se z obyčejného mrkvového krému stane něco výjimečného.

Nejprve si oloupeme mrkev a nakrájíme na stejně velké kostky. Oloupeme si a najemno nakrájíme cibuli. Na oleji si pak cibuli zesklovatíme a poté přidáme na kostky nakrájenou mrkev. Vše osmahneme. Přisypeme kurkumu a chilli, mírně osolíme. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí mrkve. Poté vše rozmixujeme ponorným mixerem a přilijeme smetanu, provaříme. Přidáme lžičku pasty tahini a promícháme. Dle chuti osolíme a případně přidáme chilli.

Polévku můžete trochu ozvláštnit např. vařenou cizrnou, kterou před podáváním opečete na pánvi a semínky černého sezamu. Navrch přidejte svoji oblíbenou bylinku, u mě je to bazalka. Díky těmto maličkostem vám vznikne netradiční mrkvová polévka.

2019-09-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI