Mrkvový krém s pikantným pestom zpět

Ingredience:
mrkvy450 golivového oleja1 lyžicemletého koriandru (semienka)1/2 lyžičky
sušenej koreňovej zeleniny (zmes Horalka bez pridanej soli)1 lyžičkacesnaku2 strůčikysoľ dle chuti
mleté čierne korenie štipkavody1 l
Pesto:
čerstvého koriandru ((použila som mrazený, konkrétne stonky) hrsťstrúhaného kokosu1 lyžicačili paprička1 ks
kešu orieškou1 lyžicasójovej omáčky1 lyžičkasoľ dle chuti
olivový olej podľa potreby
mrkvy 450 g, olivového oleja 1 lyžice, mletého koriandru (semienka) 1/2 lyžičky, sušenej koreňovej zeleniny (zmes Horalka bez pridanej soli) 1 lyžička, cesnaku 2 strůčiky, soľ dle chuti, mleté čierne korenie štipka, vody 1 l, čerstvého koriandru ((použila som mrazený, konkrétne stonky) hrsť, strúhaného kokosu 1 lyžica, čili paprička 1 ks, kešu orieškou 1 lyžica, sójovej omáčky 1 lyžička, soľ dle chuti, olivový olej podľa potreby

Příprava

Ďalší do zbierky hrejivých receptov. Tentokrát na mierne pikantnú mrkvovú polievku.

Mrkvu očistíme a nakrájame (je jedno na aké veľké kusy, lebo polievku budeme mixovať). V hrnci rozpálime olivový olej, prihodíme mrkvu, pridáme mletý koriander, sušenú zeleninovú zmes, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Chvíľu restujeme, následne prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni cca 10-15 minút. Občas premiešame. Mrkvu zalejeme vodou a privedieme k varu. Varíme kým mrkva úplne nezmäkne. Odstavíme a rozmixujeme. Podľa chuti osolíme.
Polievku podávame s pestom, ktoré pripravíme rozmixovaním všetkých uvedených surovín (olivový olej pridávame podľa potreby, tak aby zmes mala redšiu konzistenciu).
2016-03-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI