Ovarová polévka s kroupami a česnekem zpět

Ingredience:
vepřové koleno1 ksvoda dle potřebysůl dle chuti
česnek6 stroužkůmrkev1 ksceler1/2 ks
petržel1 ksčerstvá majoránka dle chutinové koření dle chuti
velké kroupy200 glibeček dle chutipetrželka de chuti
vepřové koleno 1 ks, voda dle potřeby, sůl dle chuti, česnek 6 stroužků, mrkev 1 ks, celer 1/2 ks, petržel 1 ks, čerstvá majoránka dle chuti, nové koření dle chuti, velké kroupy 200 g, libeček dle chuti, petrželka de chuti

Příprava

Čím více se ochlazuje, tím více se uchylujeme k receptům, které zahřejí. V minulém receptu na vepřové koleno jste se mohli inspirovat na hlavní chod, však vývar z kolene, využijeme též. A to na výbornou polévku.

Omyté a přeseknuté koleno dáme do tlakového hrnce a vaříme v osolené vodě doměkka. V polovině vaření přidáme omytou kořenovou zeleninu, utřený česnek a bylinky. Když je koleno měkké, vyjmeme jej i s kořením a přidáme uvařené a propláchnuté velké kroupy. Vývar pak necháme krátce povařit, přidáme čerstvou majoránku a nasekaný libeček, opepříme a podáváme.

2015-11-10 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI