Ingredience: | |||||
domácí vývar | dle potřeby | tofu | 1 balení | sojová omáčka | 4 lžíce |
sezamový olej | 2 lžíce | nastrouhaný čerstvý zázvor | 2 lžíce | mix sezamových semínek | 5 lžič |
rýžový ocet | 2 lžíce | shitake houby nebo hlíva ústřičná | 250 g | rybí omáčka | 1 lžíce |
větší kedlubna | 1 ks | soba nudle | 1 balíček | mořské řasy na sushi | 2 plátky |
miso pasta | 1 lžička | jarní cibulka nakrájená na jemno | 2 ks |
Nejdříve si uděláme zeleninový vývar, který potom scedíme a přidáme do něj na kostičky nakrájenou kedlubnu, kterou vaříme do změknutí.
Mezitím si připravíme jednotlivé mističky. Předehřejeme si troubu na 200 C. Tofu nakrájíme na menší kostičky a polovinu vložíme do misky. Druhou polovinu dáme do misky spolu s 2 lžícemi sójové omáčky, 1 lžící sezamového oleje, 1 lžící zázvoru, posypeme sezamovými semínky a promícháme. Vložte na plech s pečícím papírem a pečte 15 minut, promíchejte a nechte dalších 10 minut v troubě, dokud tofu není krásně hnědé a křupavé.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI