Ingredience: | |||||
kořen petržele | 6 ks | střední cibule | 2 ks | ghí, máslo nebo olej | 2 lžíce |
sůl | 2 lžičky | řapíkatý celer | 1 svazek | pohanka lámanka | 200 g |
třtinový cukr (není nutné) | 1 lžíce | curry mild | 3 lžíce | voda nebo zeleninový vývar | 3 l |
domácí vegeta | dle chuti | rostlinná smetana | 200 ml | čerstvá celerová, koriandrová nebo petrželová nať | dle chuti |
Vypadá jako hrachovka a voní, jakoby v ní byly ječné kroupy, ale jsou tam úplně jin dobroty. Bez lepku i pro vegany.
Oloupanou petržel a cibuli nahrubo nakrájíme a osmahneme do změknutí. Přidáme curry a postupně podléváme horkou vodou nebo vývarem. Pak vložíme pohanku a nakrájený celer, zalijeme zbytkem vody a ochutíme. Dobře provařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme se smetanou, sušenými rajčátky, které předem namočíme v teplé vodě, a čerstvými bylinkami. Nebo vše vmícháme do už odstavené polévky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI