Pikantní dýňovo-celerová polévka s kokosovým mlékem zpět

Ingredience:
máslová dýně1/2 kscelerová bulva1/4 kscibule1 ks
čerstvý zázvor2 plátkyčesnek2 stroužkykokosové mléko150 ml
asijské kari koření1 lžičkazelená kari pasta1 lžičkakoriandr špetka
rybí omáčka1 lžícevoda1 - 1,5 lsůl dle chuti
pražená sezamová semínka k podávání
máslová dýně 1/2 ks, celerová bulva 1/4 ks, cibule 1 ks, čerstvý zázvor 2 plátky, česnek 2 stroužky, kokosové mléko 150 ml, asijské kari koření 1 lžička, zelená kari pasta 1 lžička, koriandr špetka, rybí omáčka 1 lžíce, voda 1 - 1,5 l, sůl dle chuti, pražená sezamová semínka k podávání

Příprava

Pro děti to moc není, ale rodičové si určitě pochutnají. Navíc v dnešním deštivém počasí tato polévka pěkně zahřeje a nakopne.

Na másle nebo oleji si necháme zesklovatět nakrájenou cibulku. Oloupeme dýni a celer a nakrájíme na kostičky. Ty přidáme k cibulce a chvíli společně restujeme. Přidáme ještě nakrájený a očištěný zázvor a česnek na plátky. Posypeme kari kořením a až se směs rozvoní, zalijeme jí vodou. Přidáme kari pastu, koriandr a rybí omáčku. Vaříme na mírném ohni do změknutí zeleniny. Polévku rozmixujeme dohladka a nakonec zjemníme kokosovým mlékem a ještě chvíli povaříme. Podáváme posypané praženým sezamovým semínkem.

2016-03-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI