Ingredience: | |||||
olivový olej | 1 lžička | nasekaná cibule | 1 hrnek | zeleninový vývar | 4 hrnky |
voda | 2 hrnky | sůl | 1/2 lžičky | čerstvě mletý pepř | 1/4 lžičky |
středně velká červená řepa rozkrojená na půlku | 3 ks | střední brambor | 1 ks | bobkový list | 1 ks |
citronová šťáva | 1 lžička | zakysaná smetana | 8 lžiček |
Červená řepa nás všeobecně dělí do dvou táborů. Tu totiž buď milujete, nebo ji naopak nenávidíte.
Zatím co u většiny receptů z červené řepy dominuje její přirozená sladká chuť, tato kombinace s vývarem, olivovým olejem, bramborou, cibulkou a limetovou šťávou vás příjemně překvapí.
Doporučuji jako lehký oběd nebo odpolední povzbuzovač s pouze 74 kaloriemi na porci.
A Chcete-li, aby pro vás byla polévka ještě "lehčí", nahraďte zakysanou smetanu řeckým jogurtem. Ušetříte na kaloriích a tuku, ale i tak si užijete ten pěkný vír růžové a bílé, když ji vmícháte. Tak směle do toho.
V hrnci na středně rozpáleném oleji zpěňte cibulku doběla (cca 3 minuty), přilijte kuřecí vývar a následujících 6 surovin ze seznamu (skončíte bobkovým listem). Přiveďte polévku k varu, ztlumte oheň a zvolna vařte odkryté cca 20 minut, až bude řepa úplně měkká. Vyjměte bobkový list, polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka a ještě asi 5 minut prohřívejte. Poté polévku odstavte z ohně a přidejte limetkovou šťávu. Polévku Doporučuji servírovat v kulatých miskách ozdobenou lžičkou zakysané smetany.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI