Vývar: | |||||
voda | cca 2 l | kuřecí kosti | 1 kg | cibule | 1/2 ks |
česnek | 2 stroužky | bobkový list | 1 ks | černý pepř | 6 kuliček |
čerstvá chilli paprička podélně překrojená | dle chuti | stonek libečku | dle chuti | sůl | 2 lžičky |
Polévka: | |||||
vývar | dle potřeby | uzené tofu | 1 balení | vejce | 1 ks |
sojová omáčka | 2 lžíce | třtinový ocet | 2 lžíce | solamyl | 2 lžíce |
cukr | 2 lžíce | mrkev nakrájená na nudličky | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | petrželka | dle chuti |
Tato polévka je inspirovaná klasickou pekingskou sladkokyselou polévkou, kterou si můžete dát v každém asijském bistru. Základem je úžasný silný kuřecí vývar, který dělám s čerstvou chilli papričkou.
Do hrnce dáme všechny ingredience na vývar, zalijeme cca 2 litry vody a uvedeme k varu. Posbíráme pěnu a vaříme na mírném ohni cca 1,5 hodiny. Vývar přes síto slijeme do čistého hrnce.
Do vývaru dáme mrkev, sojovou omáčku, cukr a povaříme cca 5 minut. Solamil rozmícháme v troše vody a vmícháme do polévky. Přidáme ocet a na kostičky nakrájené tofu, posolíme a vaříme za stálého míchání dalších 5 minut. Ochutnáme a případně dokyselíme, do sladíme, dosolíme. Jakmile jsme spokojení s chutí, přidáme rozšlehané vejce. Při podávání posypeme čerstvou petrželkou. Můžeme podávat i s čerstvým koriandrem.
Pokud nemáte třtinový ocet, použijte rýžový nebo nějaký jemný ocet s aciditou kolem 5%.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI