Ingredience: | |||||
velké brambory | 2 ks | kysané zelí | 500 g | uzená žebra | 500 g |
30% smetana | 100 ml | máslo | 1 lžíce | hladká mouka | 2 lžíce |
sladká paprika | 1 lžička | bobkový list | 2 ks | pepř | 5 kuliček |
nové koření | 3 kuličky | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
kmín | dle chuti |
Tohle je přesně počasí na nějakou skvělou vařící polívku, kterou zelňačka určitě je. Ta nejlepší je z uzených žeber, s trochou smetany na zjemnění. Žádná věda, jdeme na to!
Uzený žebra spolu s divokým kořením uvaříme do měkka, vývar scedíme přes plátýnko a maso obereme.
Zvlášť dáme vařit se solí a kmínem brambory, nakrájený na kostičky a zvlášť pokrájený zelí.
V hrnci usmažíme jíšku z másla a mouky, na poslední půl minutku přidáme mletou papriku a zápražku zalijeme vodou se zelím a částí vývaru z žeber.
Provaříme cca 15 minut, přidáme obraný uzený maso, brambory a na závěr polévku zjemníme smetanou. Dochutíme solí, pepřem a hotovo.
Samozřejmě do ní můžete přidat i dobrou klobásku a přímo do talíře pak přidat lžičku zakysaný smetany... variant je mnoho.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI