Poctivá zelňačka z uzených žeber zpět

Ingredience:
velké brambory2 kskysané zelí500 guzená žebra500 g
30% smetana100 mlmáslo1 lžícehladká mouka2 lžíce
sladká paprika1 lžičkabobkový list2 kspepř5 kuliček
nové koření3 kuličkysůl dle chutipepř dle chuti
kmín dle chuti
velké brambory 2 ks, kysané zelí 500 g, uzená žebra 500 g, 30% smetana 100 ml, máslo 1 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, sladká paprika 1 lžička, bobkový list 2 ks, pepř 5 kuliček, nové koření 3 kuličky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kmín dle chuti

Příprava

Tohle je přesně počasí na nějakou skvělou vařící polívku, kterou zelňačka určitě je. Ta nejlepší je z uzených žeber, s trochou smetany na zjemnění. Žádná věda, jdeme na to!

Uzený žebra spolu s divokým kořením uvaříme do měkka, vývar scedíme přes plátýnko a maso obereme. 

Zvlášť dáme vařit se solí a kmínem brambory, nakrájený na kostičky a zvlášť pokrájený zelí.

V hrnci usmažíme jíšku z másla a mouky, na poslední půl minutku přidáme mletou papriku a zápražku zalijeme vodou se zelím a částí vývaru z žeber. 

Provaříme cca 15 minut, přidáme obraný uzený maso, brambory a na závěr polévku zjemníme smetanou. Dochutíme solí, pepřem a hotovo.

Samozřejmě do ní můžete přidat i dobrou klobásku a přímo do talíře pak přidat lžičku zakysaný smetany... variant je mnoho.

2017-12-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI