Poctivý silný kuřecí vývar zpět

Ingredience:
kuře1/2 ksmrkev2 kspetržel2 ks
celer1/4 ksvětší cibule se slupkou1 ksčesnek5 stroužků
bobkový list2 kspepř5 kuličeknové koření5 kuliček
tymián1 snítkaplocholistá petržel1 hrstkaolivový olej1 kapka
sůl1 špetkapepř1 špetka
kuře 1/2 ks, mrkev 2 ks, petržel 2 ks, celer 1/4 ks, větší cibule se slupkou 1 ks, česnek 5 stroužků, bobkový list 2 ks, pepř 5 kuliček, nové koření 5 kuliček, tymián 1 snítka, plocholistá petržel 1 hrstka, olivový olej 1 kapka, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

Dobrý vývar je výborný nejen na rýmičku a podobný neduhy, ale pečenej je ze všech nejlepší! Tak jdeme na něj a nic není třeba uspěchat.

Maso dobře osolíme a dáme na plech, spolu s nakrájenou zeleninou a kořením.
Pokapeme olivovým olejem a pečeme ve vyhřátý troubě na 170 stupňů, asi 45 minut, zkrátka dokud všechny ingredience nezezlátnou.
Po upečení vložíme vše do hrnce se studenou vodou, přidáme plocholistou petržel, ještě trochu soli a pepř.
Nápek z plechu rozpustíme v troše horký vody a přilijeme ho také do hrnce.
Celej tenhle proces nám zajistí krásnou zlatou barvu vývaru a ta chuť...no, počkejte si.
Vše přivedeme k varu a lžící sbíráme tvořící se pěnu. Pak stáhneme plamen na nejmíň a 2-3 hodinky necháme mírně probublávat.
Nakonec vývar scedíme do čistýho hrnce a už je jen na vás, čím ho doplníte.
Můžete do něj pustit vejce nebo ho vylepšit domácíma nudlema.
Já do něj obírám kuřecí maso a přidávám kořenovou zeleninu, smaženou na másle.

Dobrou chuť!
2021-01-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI