Podzimní polévka z dýně a cukety s praženými slunečnicovými semínky a uzenou paprikou zpět

Ingredience:
malá cibule1 ksčesnek1 větší stroužekcuketa100 g
dýně Hokaido180 gjemné ovesné vločky1 lžícesmetana (12%) dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutiolej dle potřeby
máslo dle potřebysušený zázvor dle chutizakysaná smetana k servírování
Semínková dekorace:
slunečnicová semínka dle chutiuzená paprika dle chutiolej kapka
sůl dle chuti
malá cibule 1 ks, česnek 1 větší stroužek, cuketa 100 g, dýně Hokaido 180 g, jemné ovesné vločky 1 lžíce, smetana (12%) dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, máslo dle potřeby, sušený zázvor dle chuti, zakysaná smetana k servírování, slunečnicová semínka dle chuti, uzená paprika dle chuti, olej kapka, sůl dle chuti

Příprava

Dnes jsem si stoupla do kuchyně a řekla si, že když je dnes tak typicky podzimní počasí, že musím, prostě musím vytvořit něco na blog. Že od té doby co jsem nastoupila do práce, to jde s mým vařením, focením a rozvíjením blogu dost z kopce. A jelikož nám k obědu chyběla jen ta polévka, vkládám právě ji.

V první řadě očistěte zeleninu. Cibuli, česnek a cuketu oloupejte. Cuketu a dýni zbavte semínek. Cibuli s česnekem nakrájejte na jemno, dýni a cuketu na větší kostky. 

V hrnci rozpalte trochu oleje asi tak lžičku, přihoďte nakrájenou cibuli s česnekem a restujte dozlatova. Pak přidejte pokrájenou cuketu, dýni, vločky a ještě vše chvíli restujte. Podlijte cca 4 dcl vody, osolte, opepřete, přiklopte pokličkou a vařte doměkka.

Pokud chcete polévce přidat na zvláštnosti, zkuste přidat trochu sušeného zázvoru. 

Když je vše měkké, rozmixujte obsah hrnce na jemno, já používám tyčový mixér.

Na zjemnění přilijte trochu smetany, já použila asi tak 40 ml, ale záleží na vaší chuti. A pokud nedržíte štíhlou linii, můžete na úplný závěr přidat oříšek másla, tím polévka získá na hustotě, ale hlavně na chuti. Máslo nechte jen rozpustit, už nevařte.

Semínková dekorace
Na pánvi si rozpalte kapku oleje, přidejte semínka a míchejte, dokud nebudou semínka zlatavá. Pak přidejte špetku soli a uzené papriky. Důkladně rozmíchejte a stáhněte z plamene. Hotovo.

K servírování požijte noček ze zakysané smetany, restovaná semínka a můžete přidat i něco zeleného pro oko.

Dobrou chuť!

2017-10-31 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI