Podzimní polévka z toskánské kapusty a dýně zpět

Ingredience:
toskánská kapusta150 gdýně Hokaido1/4 kscibule1 ks
velká brambora1 ksčesnek2 stroužkypetrželka hrstka
voda nebo vývar1 lsmetana ke šlehání100 mlGhíčko nebo máslo dle potřeby
muškátová oříšek špetkasůl dle chutipepř dle chuti
toskánská kapusta 150 g, dýně Hokaido 1/4 ks, cibule 1 ks, velká brambora 1 ks, česnek 2 stroužky, petrželka hrstka, voda nebo vývar 1 l, smetana ke šlehání 100 ml, Ghíčko nebo máslo dle potřeby, muškátová oříšek špetka, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Tak už nás podzim přece jen dostihl... A mně se do ruky dostala toskánská kapusta a navíc jsem měla zbytek dýně, který volal po zpracování. Krémové polévky jsou u nás sázkou na jistotu a nejinak tomu bylo i dnes. Pokud jde o tuto kapustu, určitě musím všem doporučit. Je nadupaná vitamíny, minerály, má vysoký obsah vlákniny a chrání buňky před volnými radikály.

Na troše ghíčka necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Mezitím si omyjeme kapustu a odkrojíme tuhé konce. Dýni a bramboru nakrájíme na malé kostičky, česnek na plátky a kapustu na tenké nudličky. K cibulce přidáme ostatní nakrájenou zeleninu a společně restujeme, dokud nezačne chytat barvu. V té chvíli zalijeme vodou/vývarem a smetanou. Ochutíme solí, pepřem a přidáme nasekanou petrželku. Vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny. Nakonec rozmixujeme do hladka a přidáme špetku muškátového oříšku. Na talíři ještě můžeme dozdobit smetanou a snítkou petrželky. Dobrou chuť!

2016-09-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI