Ingredience: | |||||
toskánská kapusta | 150 g | dýně Hokaido | 1/4 ks | cibule | 1 ks |
velká brambora | 1 ks | česnek | 2 stroužky | petrželka | hrstka |
voda nebo vývar | 1 l | smetana ke šlehání | 100 ml | Ghíčko nebo máslo | dle potřeby |
muškátová oříšek | špetka | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Tak už nás podzim přece jen dostihl... A mně se do ruky dostala toskánská kapusta a navíc jsem měla zbytek dýně, který volal po zpracování. Krémové polévky jsou u nás sázkou na jistotu a nejinak tomu bylo i dnes. Pokud jde o tuto kapustu, určitě musím všem doporučit. Je nadupaná vitamíny, minerály, má vysoký obsah vlákniny a chrání buňky před volnými radikály.
Na troše ghíčka necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Mezitím si omyjeme kapustu a odkrojíme tuhé konce. Dýni a bramboru nakrájíme na malé kostičky, česnek na plátky a kapustu na tenké nudličky. K cibulce přidáme ostatní nakrájenou zeleninu a společně restujeme, dokud nezačne chytat barvu. V té chvíli zalijeme vodou/vývarem a smetanou. Ochutíme solí, pepřem a přidáme nasekanou petrželku. Vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny. Nakonec rozmixujeme do hladka a přidáme špetku muškátového oříšku. Na talíři ještě můžeme dozdobit smetanou a snítkou petrželky. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI