Podzimní vločková polévka s kapustou zpět

Ingredience:
olivový olej1 lžícejarní cibulka i s natí3 kscibule nakrájená najemno1 ks
prolisovaný česnek stroužek3 ksceler nakrájený na kotičky1/2 kspetržel nakrájená na kostičky1 ks
střední mrkve nakrájené na kostičky3 ksvločky ovesné2 hrstkykapusta hlávka1/2 ks
vejce2 kspepř špetkasůl špetka
bylinky (libeček, petrželka, pažitka a pod.) hrstka
olivový olej 1 lžíce, jarní cibulka i s natí 3 ks, cibule nakrájená najemno 1 ks, prolisovaný česnek stroužek 3 ks, celer nakrájený na kotičky 1/2 ks, petržel nakrájená na kostičky 1 ks, střední mrkve nakrájené na kostičky 3 ks, vločky ovesné 2 hrstky, kapusta hlávka 1/2 ks, vejce 2 ks, pepř špetka, sůl špetka, bylinky (libeček, petrželka, pažitka a pod.) hrstka

Příprava

Zeleninová polévka je grunt....

V hrnci rozehřejte olej a přisypte cibuli, kterou nechte zesklovatět. Přidejte jarní cibulku, česnek, celer, petržel, mrkev a vše dohromady restujte zhruba 5 minut. Zeleninu zasypte vločkami, znovu krátce zarestujte, postačí jen minutka, a vše zalijte vodou tak, aby byla zelenina i s vločkami ponořená.

Kapustu rozpulte, vykrojte košťál, rozeberte jednotlivé listy, které pak nakrájejte na tenké proužky. Takto připravenou ji můžete dát vařit k ostatní zelenině. (Co s tou druhou půlkou? Nakrájejte si ji také, uložte do mrazáku a budete ji mít rychle při ruce.)

Vše vařte do změknutí. Polévku osolte a opepřete. V misce si rozšlehejte dvě vejce a vlijte je do polévky, zamíchejte, nechte ještě pár minut prohřát a můžete servírovat zasypané bylinkami.

Dobrou chuť!

2014-10-06 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI