Ingredience: | |||||
České Ghíčko Bio | dle potřeby | mrkev | 2 - 3 ks | celer | kousek |
velká petržel | 1/2 ks | pórek - bílá část | 1 ks | květák | kousek |
himalájská sůl | dle chuti | mletý kmín | dle chuti | majoránka | dle chuti |
pohanka | 2 - 3 hrsti | voda | cca 1 - 1,5 l | brambory (nemusí být) | 1 - 2 ks |
Když přijdou chladné dny, začínám přidávat do polévek obiloviny, pohanku miluji. Nejen, že dokáže tělo krásně prohřát, ale je také velmi zdravá, v tomto počasí úžasný pomocník pro naši imunitu. Pohanka obsahuje mnoho důležitých látek, které jsou prospěšné našemu zdraví. Je zdrojem vitamínů ze skupiny vitamínů B, C a E. Dále obsahuje vlákninu a minerály - vápník, želeno, fosfor, mangan, zinek, draslík, hořčík, selen a další stopové prvky. Má pozitivní vliv na cévní systém, regeneraci jater, snižuje krevní tlak, cholesterol v krvi a mnohé další. Navíc Ghí chutná prostě báječně.
Tato polévka je naší oblíbenou a její příprava je velmi rychlá a snadná.
Očistíme si zeleninu, na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme mrkev, celer, petržel, kousek květáku a opět vše společně s pórkem prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme sůl, mletý kmín, majoránku a pokrájené brambory, nemusí být. Polévku vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, lehce ji rozmačkáme nebo rozmixujeme s pomocí tyčového mixéru. Nakonec přidáme do polévky pohanku, kterou před přidáním propláchneme, vaříme 3 - 5 minut a odstavíme. Přiklopíme pokličkou a necháme dojít.
V tomto chladném počasí velmi příjemná polévka, která je výborná a ještě zahřeje.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI