Polévka s nádechem Asie na Českém Ghíčku zpět

Ingredience:
České Ghíčko5 - 6 lžicdýně Hokaido1 kgpórek100 g
šalotka1 ksmed3 lžícekokosové mléko dle potřeby
mletý kardamon dle chutizázvor dle chutikoriandr dle chuti
himalájská sůl dle chuticibule na ozdobení1 ksšťáva z pomeranče dle chuti
voda1,5 l
České Ghíčko 5 - 6 lžic, dýně Hokaido 1 kg, pórek 100 g, šalotka 1 ks, med 3 lžíce, kokosové mléko dle potřeby, mletý kardamon dle chuti, zázvor dle chuti, koriandr dle chuti, himalájská sůl dle chuti, cibule na ozdobení 1 ks, šťáva z pomeranče dle chuti, voda 1,5 l

Příprava

Už se nám krátí zásoby dýní, které vypěstovali náš dědeček s babičkou. A já už delší dobu plánuji pečenou dýni. Narazila jsem na zajímavý recept, který jsem chtěla vyzkoušet. Já nikdy nevařím podle receptu a tak došlo na drobnou úpravu.

Dýni si očistíme, omyjeme, neloupeme. Dáme do zapékací mísy, osolíme, potřeme Českým Ghíčkem, které si necháme rozpustit. Asi tak 4 polévkové lžíce. Posypeme jemně mletým kardamonem a koriandrem. Potřeme medem, promícháme, přiklopíme. 
Dáme do trouby a pečeme na 150°C asi tak 30 minut.
Bílou část pórku orestujeme společně s pokrájenou šalotkou na Českém Ghíčku. Přidáme dýni, zalijeme vodou. Přidáme nastrouhaný zázvor, kokosové mléko a vaříme podle potřeby. Já vařila 45 minut. 
Polévku po té rozmixujeme a přepasírujeme, dochutíme šťávou z pomeranče.
Kdo chce, může zjemnit například rýžovou smetanou Soyatoo, já jsem pro zjemnění přidala ještě 1 lžíci Ghíčka a vyšlehala.

Podáváme s orestovanými kroužky cibule.

2016-01-28 Polévky

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu lidovky.cz.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI