Ingredience: | |||||
České Ghíčko | 5 - 6 lžic | dýně Hokaido | 1 kg | pórek | 100 g |
šalotka | 1 ks | med | 3 lžíce | kokosové mléko | dle potřeby |
mletý kardamon | dle chuti | zázvor | dle chuti | koriandr | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti | cibule na ozdobení | 1 ks | šťáva z pomeranče | dle chuti |
voda | 1,5 l |
Už se nám krátí zásoby dýní, které vypěstovali náš dědeček s babičkou. A já už delší dobu plánuji pečenou dýni. Narazila jsem na zajímavý recept, který jsem chtěla vyzkoušet. Já nikdy nevařím podle receptu a tak došlo na drobnou úpravu.
Dýni si očistíme, omyjeme, neloupeme. Dáme do zapékací mísy, osolíme, potřeme Českým Ghíčkem, které si necháme rozpustit. Asi tak 4 polévkové lžíce. Posypeme jemně mletým kardamonem a koriandrem. Potřeme medem, promícháme, přiklopíme.
Dáme do trouby a pečeme na 150°C asi tak 30 minut.
Bílou část pórku orestujeme společně s pokrájenou šalotkou na Českém Ghíčku. Přidáme dýni, zalijeme vodou. Přidáme nastrouhaný zázvor, kokosové mléko a vaříme podle potřeby. Já vařila 45 minut.
Polévku po té rozmixujeme a přepasírujeme, dochutíme šťávou z pomeranče.
Kdo chce, může zjemnit například rýžovou smetanou Soyatoo, já jsem pro zjemnění přidala ještě 1 lžíci Ghíčka a vyšlehala.
Podáváme s orestovanými kroužky cibule.
Inspirovala jsem se na webu lidovky.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI