Ingredience: | |||||
kuřecí vývar | 500 ml | česnek | 2 stroužky | středně velká brambora | 1 ks |
zralé avokádo | 1 ks | limetka | 1/2 ks | 30% smetana | 50 ml |
sůl | dle chuti | chilli paprička | dle chuti | olej | dle potřeby |
libeček | na ozdobu |
Avokádo se stalo stálicí v našem jídelníčku. Hlavně díky obsahu zdravých tuků, vitamínu C a železa. Ale i dalších vitamínů a minerálů. Co mě však zaujalo a asi není moc známé je obsah persinu, který je jedovatý zejména pro ptáky. Obdobně to platí i pro psy a kočky. Nebezpečné látky by sice měli být obsaženy nejvíce v listech a jádře, ale naše labradorka je velká chodící popelnice, schopná ukořistit právě tu pecku. Proto je to pro naší rodinu celkem zásadní informace a riskovat třeba olíznutí talíře od polévky asi nebudeme.
Najemno nasekaný česnek lehce osmahneme na kapce oleje, zalijeme vývarem, přidáme oloupanou na kostky nakrájenou bramboru a uvaříme ji doměkka. Přidáme smetanu, šťávu z půlky limetky a avokádo, které jsme předtím oloupali a zbavili pecky. Vše rozmixujeme. Dochutíme solí a při podávání přimícháme najemno pokrájenou chilli papričku a nasekaný libeček.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI