Ingredience: | |||||
středně velký batát | 1 ks | mrkev | 1 ks | rajčta | 4 ks |
zeleninový vývar | 1 l | strouhaný parmazán | 1 lžíce | smetana | 1 dcl |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | olej nebo máslo | dle potřeby |
Polentové kapání: | |||||
vejce | 1 ks | instantní polenta | 4 lžíce | strouhaný parmazán | 2 lžíce |
jemně nasekaná bazalka | dle chuti | sůl | dle chuti |
Ačkoliv se léto ještě na chvíli ukázalo, tak je nám všem jasné, že podzimu prostě neunikneme. Hustá a voňavá polévka podle mě k podzimu jednoznačně patří. Suroviny pro své polévky vybírám jen tak. Prostě zavřu oči a zkusím si představit jak spolu budou ladit. Sladká chuť batátu krásně koresponduje čerstvými rajčaty, kterých je teď naštěstí všude plno. A aby to nebyla jen nudná zeleninová polévka, tak jsem ji vyladila parmazánem. Lahůdka věřte mi.
Na tuku rychle orestujte batát a mrkev, které jste si očistili a nastrouhali na hrubém struhadle. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kousky, které přidejte do hrnce. Vše zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit do měkka. Uvařenou zeleninu s vývarem rozmixujte do hladkého krému a zjemněte strouhaným parmazánem a smetanou. Dosolte dle chuti.
Polentové kapání
1 vejce smíchejte s parmezánem a bazalkou a přisypávejte postupně polentu. Množství polenty záleží na velikosti vejce. Konzistence těsta na kapání by měla být jako opravdu hustá bramborová kaše. V malém kastrůlku přiveďte k varu osolenou vodu. Těsto do vody nastrouhejte (namačkejte) přes hrubé struhadlo, stejně dobře se dá použit lis nebo struhadlo na halušky. Když kapání vyplave je hotové a můžete ho podávat. Uvařit kapání vám zabere 2-3 minuty.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI