Ingredience: | |||||
bílá ředkev | 270 g | brambory | 500 g | jablko | 1 ks |
malá cibule | 1 ks | saturejka | 3 snítky | sůl | dle chuti |
bílý pepř | dle chuti | kuřecí vývar | 3/4 l | sojová smetana Alpro | 200 ml |
olej | dle potřeby | klíčky (mungo fazolky, čočka, vojtěška) | hrst | sedmikrásky | na ozdobu |
Dnes jsem chtěla tak trochu jinou polévku a polévka z bílé ředkve toto mé očekávání splnila. Je to polévka plná vitamínů a pozitivní energie, která jde ruku v ruce s právě probíhajícím jarem. Bílá ředkev obsahuje mimo jiné vitamín C, B, E. Díky vysokému obsahu vitamínu C je ceněná jako dobrý pomocník v boji proti nachlazením a celkovému posílení imunity. Klíčky obsahují taktéž vysoký podíl vitaminů C a E, rovněž vitaminy A, D a skupiny B. Jsou velice prospěšné pro naše zdraví, posilují imunitní systém, působí protizánětlivě a mají schopnost regenerovat organismus.
V tlakovém hrnci si na oleji zesklovatíme cibulku a pak přidáme na kostičky nakrájenou bílou ředkev, brambory a jablko. Mírně osolíme a trochu opepříme a vložíme snítky saturejky. Zavřeme tlakový hrnec a vaříme cca 10 minut. Zeleninu umixujeme tyčovým mixérem do hladka a přidáme smetanu. Provaříme. Polévku podáváme s klíčky a ozdobíme sedmikráskami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI