Polévka z bílé ředkve s klíčky zpět

Ingredience:
bílá ředkev270 gbrambory500 gjablko1 ks
malá cibule1 kssaturejka3 snítkysůl dle chuti
bílý pepř dle chutikuřecí vývar3/4 lsojová smetana Alpro200 ml
olej dle potřebyklíčky (mungo fazolky, čočka, vojtěška) hrstsedmikrásky na ozdobu
bílá ředkev 270 g, brambory 500 g, jablko 1 ks, malá cibule 1 ks, saturejka 3 snítky, sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti, kuřecí vývar 3/4 l, sojová smetana Alpro 200 ml, olej dle potřeby, klíčky (mungo fazolky, čočka, vojtěška) hrst, sedmikrásky na ozdobu

Příprava

Dnes jsem chtěla tak trochu jinou polévku a polévka z bílé ředkve toto mé očekávání splnila. Je to polévka plná vitamínů a pozitivní energie, která jde ruku v ruce s právě probíhajícím jarem. Bílá ředkev obsahuje mimo jiné vitamín C, B, E. Díky vysokému obsahu vitamínu C je ceněná jako dobrý pomocník v boji proti nachlazením a celkovému posílení imunity. Klíčky obsahují taktéž vysoký podíl vitaminů C a E, rovněž vitaminy A, D a skupiny B. Jsou velice prospěšné pro naše zdraví, posilují imunitní systém, působí protizánětlivě a mají schopnost regenerovat organismus.

V tlakovém hrnci si na oleji zesklovatíme cibulku a pak přidáme na kostičky nakrájenou bílou ředkev, brambory a jablko. Mírně osolíme a trochu opepříme a vložíme snítky saturejky. Zavřeme tlakový hrnec a vaříme cca 10 minut. Zeleninu umixujeme tyčovým mixérem do hladka a přidáme smetanu. Provaříme. Polévku podáváme s klíčky a ozdobíme sedmikráskami.

2016-04-14 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI